Friday 11 May 2018

အရသာအရွိဆံုး အသားတင္းတင္း ငါးသေလာက္ေပါင္းနည္း

#အရသာအရွိဆံုး အသားတင္းတင္း ငါးသေလာက္ေပါင္းနည္း

ငါးသေလာက္က္ို အတံုးတံုး ေရေဆးၿပီး
( ဆား, နႏြင္း, အခ်ိဳမႈန္႔, ေရွာက္ရည္ညႇစ္ထည့္ )
အားလံုးေရာနယ္၍ နာရီဝက္, တစ္နာရီခန္ ႔ႏွပ္ထားပါ။
👉 အတံုးေသးတံုးၿပီး ေရွာက္ရည္ႏွင့္နယ္လွ်င္ အသားပိုတင္းသည္။

ဆီပူထဲကို အစိမ္းမႈန္႔ ထည့္ပီး
ၾကက္သြန္နီကြင္းထည့္ ဆီသတ္ပါ။ ( ေပ်ာ့အိလွ်င္ )

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကြင္းေလးမ်ားထည့္ပါ။
 ( ေရထည့္၍ အဖံုးအုပ္ထားပါ။ ) ေပ်ာ့အိလာလွ်င္

ငါးသေလာက္ထည့္၍ ေရထည့္ထားပါ။
မႏူးမခ်င္းေရထည့္ထည့္ေပးပါ။

အ႐ိုးႏူး မႏူးသိေစရန္ ေခါင္းမွ အ႐ိုးကိုယူကိုက္ၾကည့္ပါ။
ပါးသား ေမး႐ိုးသားႏူးလွ်င္ အ႐ိုးႏူးပါၿပီ။

ခ်ိဳ ခ်ဥ္ ငံ အရသာျမည္းပါ။

မခ်ခင္ ၁၅ မိနစ္ခန္႔အလို ၾကက္သြန္ျဖဴခြဲျခမ္းေလးထည့္လိုက္ပါ။

ဆီပ်ံလွ်င္ အိုးဖံုးေလးအုပ္ထားလိုက္ပါ။
_____________________________________________________

နည္းမ်ိဳးစံုနဲ႔ ငါးသေလာက္ေပါင္းဖူးပါတယ္ရွင္။
ဒါေပမယ့္ ဒီနည္းေလးက စားအေကာင္းဆံုးပါပဲ။
ကၽြန္မကေတာ့ အိုးမကပ္ဒယ္အိုးနဲ႕ ေပါင္းပါတယ္။
အလြန္အရသာရွိေသာ ငါးသေလာက္ေပါင္းပါ။
ငါးသေလာက္အရသာပ်က္၍ စပါးလင္မထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္နီအရသာေလးႏွင့္ ခ်ိဳခ်ိဳေလး စားကာင္းပါသည္။
ေရွာက္ရည္ပါသည့္အတြက္ အေၾကာတက္သက္သာေစပါသည္

No comments:

Post a Comment

​ေနာင္​့ဆံုးတင္​​​ေသာ Posts

အရသာအရွိဆံုး အသားတင္းတင္း ငါးသေလာက္ေပါင္းနည္း

#အရသာအရွိဆံုး အသားတင္းတင္း ငါးသေလာက္ေပါင္းနည္း ငါးသေလာက္က္ို အတံုးတံုး ေရေဆးၿပီး ( ဆား, နႏြင္း, အခ်ိဳမႈန္႔, ေရွာက္ရည္ညႇစ္ထည့္ ) အားလံုးေ...