Saturday 28 April 2018

သားသားမီးမီးေလးကို ျဖည့္စြက္စာ စေကၽြးေတာ့မယ္ဆိုရင္

ဖည့္စြက္စာ စေကၽြးတဲ့ အခါမွာ႔ သိထားသင့္တဲ့ အခ်က္ေလးေတြ သိထားမွလည္း ေမေမတို႔မွာ ကေလးဖြံ႔ၿဖိဳးတိုးတက္မႈအတြက္ ထိေရာက္တဲ့ အာဟာရဓါတ္ကို ေပးႏိုင္မွာပါ။

သားသားမီးမီးေလးတို႔ အသက္(၆)လေလာက္ေနရင္ ျဖည့္စြက္စာ စတင္ေကၽြးလို႔ ရပါၿပီေနာ္(Photo: Special Edible)
ေမေမတို႔ေရ သားသားမီးမီးေလးေတြကို ျဖည့္စြက္စာ စေကၽြးဖို႔ စဥ္းစားေနၿပီလား။ သားသားမီးမီးေလးတို႔ အသက္(၆)လေလာက္ေနရင္ ျဖည့္စြက္စာ စတင္ေကၽြးလို႔ ရပါၿပီေနာ္။ ျဖည့္စြက္စာ စေကၽြးတဲ့ အခါမွာ ေမေမတို႔ သိထားသင့္တဲ့ အခ်က္ေလးေတြလည္း ရွိပါတယ္။ ဒီလိုေလးေတြ သိထားမွလည္း ေမေမတို႔မွာ ကေလးဖြံ႔ၿဖိဳးတိုးတက္မႈအတြက္ ထိေရာက္တဲ့ အာဟာရဓါတ္ကို ေပးႏိုင္မွာပါ။

 ျဖည့္စြက္စာဆိုတာဟာ ေမေမ့ႏို႔ မဟုတ္တဲ့အရာအားလံုးပါပဲ

အသက္(၆) လမတိုင္ခင္ အထိေတာ့ ေမေမတို႔ရဲ႕ ႏို႔ခ်ိဳကိုသာ တိုက္ေကၽြးရမွာ ျဖစ္ၿပီး (၆) လေက်ာ္မွသာ အာဟာရမႈန္႔(ျဖည့္စြက္စာ) ကို ေကၽြးေနာ္။ ျဖည့္စြက္စာေတြ ေကၽြးတဲ့အခါ သဘာဝအတုိင္း ရွိေနတဲ့ အစားအစာေတြ ျဖစ္ဖို႔လိုပါတယ္။ ဆိုလိုတာက organic food ျဖစ္ေလ ေကာင္းေလပါေနာ္။

ျဖည့္စြက္စာဆိုတာဟာ ေမေမ့ႏို႔ မဟုတ္တဲ့အရာအားလံုးပါပဲ(Photo: Special Edible)

ျဖည့္စြက္စာ စေကၽြးေတာ့မယ္ဆိုရင္

ေပ်ာ့ဖို႔ လိုသလို နည္းဖို႔လည္း လိုပါတယ္ေနာ္။ စားေစခ်င္စိတ္ေလာၿပီး သားသားမီးမီးေလးေတြကို တစ္ႀကိမ္တည္း အမ်ားႀကီး မေကၽြးမိေစဖို႔ အထူးဂရုစိုက္ရပါမယ္ေနာ္။ သားသားမီးမီးေလးေတြရဲ႕ အစာအိမ္ေလးက ေသးေသးေလး ဆိုတာ အျမဲသတိရပါ။ အစာေျခစနစ္ကလည္း ေမေမတို႔ လည္ပတ္ေစခ်င္သေလာက္ မလည္ပတ္ႏိုင္ေသးတာ သတိျပဳရမယ့္ အခ်က္ပါ။ ဒီလိုမွ မဟုတ္ရင္ ကေလးမွာ အစာနင္ျခင္း၊ အစာမေၾကျဖစ္ျခင္း၊ အစာအိမ္ထိခိုက္ျခင္း၊ အန္ျခင္းေတြထိေတာင္ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္ေနာ္။

ျဖည့္စြက္စာကို အာဟာရမႈန္႔ေတြ မေကၽြးေတာ့ဘဲ

တျခား အသီးအႏွံေလးေတြ၊ အသားေလးေတြ ေကၽြးခ်င္ၿပီဆိုရင္ ပိုတိုးလို႔ ဂရုစိုက္ဖို႔ လိုလာပါၿပီ။ အာဟာရမႈန္႔ကို ခ်ိန္ဆၿပီး အသင့္ေဖ်ာ္လုိက္တာက အဆင္ေျပေပမယ့္ တျခားျဖည့္စြက္စာကို ခ်က္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဂရုစိုက္ရမွာေတြ မ်ားပါတယ္။ သားသားမီးမီးေလးရဲ႕ ခံတြင္းနဲ႔ ထိေတြ႔မယ့္ ဘယ္ပစၥည္းမဆို သန္႔ရွင္းေနဖို႔ လိုတယ္ေနာ္။ ခ်က္တဲ့အခါမွာလည္း ေသးေသး ေပ်ာ့ေပ်ာ့ ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ရပါမယ္။ ေမေမတို႔ အသီးအႏွံနဲ႔ အသား ငါး ဆန္ျပဳတ္ေလးေတြ ခ်က္ေကၽြးပါ။ ဒါမွ အာဟာရျပည့္မွာေနာ္။

ေကၽြးတဲ့အခါမွာလည္း

သားသားမီးမီးေလးေတြ အာေခါင္မွာ ျဖည့္စြက္စာ မကပ္ဖို႔ သတိျပဳရဦးမွာပါ။ တခါတေလ ျဖည့္စြက္စာေတြက ပ်စ္လြန္းတာေၾကာင့္ အာေခါင္မွာ ကပ္ၿပီး မ်ိဳခ်မရ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ေမေမတုိ႔ ဇြန္း အေတာ္ေသးေသးနဲ႔ ဇြန္းဖ်ားေလး သံုးၿပီးသာ ခြံ႔ပါေနာ္။ ေရေလးလည္း နည္းနည္း ဇြန္းဖ်ားေလးနဲ႔ တိုက္ေပးဖို႔ မေမ့ပါနဲ့ေနာ္

No comments:

Post a Comment

​ေနာင္​့ဆံုးတင္​​​ေသာ Posts

အရသာအရွိဆံုး အသားတင္းတင္း ငါးသေလာက္ေပါင္းနည္း

#အရသာအရွိဆံုး အသားတင္းတင္း ငါးသေလာက္ေပါင္းနည္း ငါးသေလာက္က္ို အတံုးတံုး ေရေဆးၿပီး ( ဆား, နႏြင္း, အခ်ိဳမႈန္႔, ေရွာက္ရည္ညႇစ္ထည့္ ) အားလံုးေ...